Nu kan du sälja biljetter i dörren ännu snabbare med EVENTIM.Light!

Publicerad

Nyhet! Nu har du möjlighet att aktivera Express Checkout för ditt evenemang! Biljettköparna behöver bara skanna en express QR-kod för en supersnabb köpprocess i dörren.

Hur fungerar det?

Express Checkout är en snabb version av den vanliga köpprocessen i din onlinebutik. Den är utvecklad för att minska väntetiden för dina besökare vid dörrförsäljning eller för att helt digitalisera biljettkontoret. Ladda bara ner Express QR-koden från evenemangssidan och placera den vid ingången till ditt evenemang. Dina kunder skannar koden med sina smartphones, köper biljetter till evenemanget online och kan sedan gå direkt till ingången för att få sin biljett skannad.

Hela köpprocessen från att välja biljetter till betalning sker på en enda sida. Uppgifterna som kunderna behöver ange vid betalningen har minimerats för att göra köpet så snabbt som möjligt. Som med vårt LIGHT-system krävs ingen profilskapelse eller andra moment som kan fördröja köpprocessen. När köpet är genomfört visas biljetten omedelbart på kundens smartphone, så att de kan gå direkt till ingången för att få biljetten skannad. Kunden får även både en bekräftelse och biljetter via e-post.

Vill du veta mer om Eventim.Light? Läs mer här!
Hur får kunder tillgång till express checkouten?

Dina kunder kan bara komma åt express checkouten genom att skanna en Express QR-kod som genereras i biljettsystemet. Express QR-koden är kopplad till en expresskundkorg för ett specifikt evenemang. Din biljettbutik kommer att fortsätta att fungera som vanligt parallellt.

Du som arrangör kan enkelt generera din express QR-kod själv i biljettsystemet och ladda ner den som JPEG, PNG eller SVG. Inkludera gärna Express QR-koden på affischer vid biljettkassan eller vid entréerna till ditt event, så kan dina kunder enkelt skanna koden med sin smartphone och köpa biljetter.

Våra kollegor i Schweiz använde nyligen denna lösning (se till vänster) vid ett event, och med denna lösning såldes över 1 300 biljetter på en dag!

Hur fungerar det om jag har en eventserie och inte ett enstaka evenemang?

Expresskundkorgen fungerar lika bra om du har en evenemangsserie. Även här kan en Express QR-kod genereras som skickar biljettköparna direkt till hela evenemangsserien. Det första datumet i evenemangsserien kommer automatiskt att markeras så att biljettköparen väljer rätt evenemang direkt och kan köpa biljetter snabbt och enkelt. Genom att använda express QR-koden för evenemangsserien behöver du inte byta ut QR-koden för varje evenemang och kan använda samma expresskassa för hela evenemangsserien.

Hur fungerar det om jag har en salongsplan/platskarta?

Expresskundkorgen fungerar även om du använder platskarta för ditt evenemang. Med Expresskundkorgen kan biljettköparen välja om de vill använda platskartan eller funktionen ”bästa plats” som väljer ut de bästa tillgängliga biljetterna åt biljettköparen. Processen är i övrigt exakt densamma som beskrivs ovan, med hela köpet på samma sida. Biljettköparen ser lätt var de ska sitta på sin biljett.

Läs mer om EVENTIM.Lights planlösningslösning här.

Fördelar för dig som arrangör – fördelar för dina biljettköpare.

För dig som arrangör kan Expresskundkorgen innebära avsevärt minskade kostnader då du inte behöver ha ett fullt bemannat biljettkontor/entré för att sköta dörrförsäljning. Du blir också av med dyr hårdvara som kassasystem, betalterminaler eller biljettskrivare.

För era kunder sparar det värdefull tid, då dom inte behöver stå i kö för att köpa biljetter och kan köpa biljetter till ditt event i ett nafs via sin smartphone.

Det är även möjligt att använda denna funktion för att länka till biljettbutiken

Kanske vill du hellre länka till hela din Biljettbutik med flera av dina evenemang eller länka till standardprocessen för ”utcheckning”? Även detta är nu möjligt med EVENTIM.Light. Ladda bara ner ”Standard QR-koden” under Shoppinställningar och integrera den i ditt reklammaterial.

Lätt att spåra användningen av QR-koder

Nyfiken på hur många som använde Express QR-koden? På eventsidan får du en översikt över alla köp som har gjorts via standard QR-koden för din webbutik och expresskassan. Så fort ett köp har gjorts via en eller båda QR-koderna kommer detta att synas på evenemangssidan som en egen försäljningskanal.

Det blir inte lättare!

Registrera dig gratis idag om du inte redan är kund hos oss. Har du frågor eller vill ha en demo av oss, kontakta oss här!

Skriven av:
Elin Cooksey