INHOUSE är ett av Europas ledande biljettsystem för teatrar, operahus, konserthus, museer och idrottsarenor. Arrangörer använder den mångsidiga funktionaliteten hos INHOUSE för online-biljettförsäljning, abonnemang / säsongskortsförsäljning, i biljettkassan och på olika försäljningsställen.

Om Eventim.INHOUSE

Mer än 600 kulturinstitutioner i Europa använder INHOUSE för att sälja biljetter på biljettkontor, outlets och online. INHOUSE innehåller många olika element som tillsammans bidrar till en skräddarsydd lösning för alla våra kunder. INHOUSE är ett självbetjäningssystem, du kan när som helst gå in och göra förändringar i till evenemang. Man kan utöka antal biljetter till salu och bestämma vilka typer av biljetter som skal finnas till försäljning, detta utan att behöva kontakta Eventim först.

Möjligheter med Eventim.INHOUSE

Vi erbjuder mer än bara ett biljettsystem - vi är en fullvärdig biljettpartner

White label Webshop

INHOUSE har en white label webshop vars design och layout kan anpassas er hemsida och andra applikationer. Därför kommer kunder uppleva att hela köpprocessen föregår på er hemsida när dom köper biljetter eller varor i webshopen. En sådan webshop med en anpassad URL stärker ert varumärke och ökar samtidigt konverteringsgraden jämfört med övergången till en extern försäljningskanal där många väljer att inte slutföra köpprocessen.

Produkter och merförsäljning

Sälj produkter utöver biljetter via webbshopen och biljettkassan. Erbjud kunderna möjlighet att beställa middag och / eller servering före, under eller efter ett evenemang. Öka den totala försäljningen genom att använda rekommendationer i köpprocessen. Produkter kan också definieras och illustreras med hjälp av bilder.

Paket

Erbjud fasta paket med biljetter till flera evenemang och / eller produkter, eller ge kunden möjlighet att välja själv med vår "plocka-och-mixa"-lösning. Sälj olika biljettyper med enkelpris som 2-för-1 och familjebiljetter.

Säsongskort / abonnemang

INHOUSE har flera säsongskort / abonnemangslösningar som ger dig som arrangör stor flexibilitet. Allt från den traditionella modellen med fast sittplats för ett visst antal datum och evenemang till en flexibel lösning där kunden kan välja mycket själv.

Integrerat CRM-system

INHOUSE har omfattande CRM-funktionalitet integrerad i systemet utformad för att maximera värdet av eran kunddata genom att ge optimal insikt i deras köpmönster och vanor. Detta hjälper dig att förutsäga trender och innehåll för att öka intäkterna.

Öppet system

INHOUSE är ett öppet system som erbjuder många gränssnitt till specialiserade produkter och domäner, inklusive redovisningssystem som Visma, business intelligence, CMS och resursplaneringssystem.

Redovisningsinterface

En dynamisk interface mot olika ekonomisystem och kan därmed stödja koppling med olika redovisningssystem, t.ex. Visma.

CRM

Om så önskas går det att koppla biljettsystemet till ett fullfjädrat externt CRM-system för datasynkronisering.

Planeringssystem

Redundanta processer och risken för fel kan minskas genom att koppla INHOUSE till ett planeringssystem, såsom Yesplan.

CMS

Använd XML-export för att extrahera bl.a. evenemangsinformation, biljettpriser, försäljningslänkar och kapacitet direkt över till deras hemsida.

Spårning

INHOUSE underlättar en enkel och smidig integration med bl.a. Google Analytics, Tag Manager och Facebook-pixlar. Det är möjligt att spåra alla faser av köpprocessen.

Webshop API

Det är möjligt att använda API:et för egen onlinebutiksutveckling baserat på INHOUSE biljetttransaktioner.

Med Lily kan du enkelt koppla Eventim.INHOUSE med Mailchimp!

Vill du ha en överblick över dina kunders och potentiella kunders preferenser, så att du enkelt kan nå dem med relevant och anpassad information