Streaming plattform

Med Giggea som streamingplattform och Eventim som biljettleverantör kan du som arrangör sälja biljetter på samma sätt som ett traditionellt fysiskt evenemang

Streama med Eventim och Giggea

Giggea är en säker, användarvänlig streamingplattform för pay-per-view som gör det möjligt för arrangörer att streama sitt evenemang över internet. Med Giggea som streamingplattform och Eventim som biljettleverantör kan du som arrangör sälja biljetter på samma sätt som ett traditionellt fysiskt evenemang. Biljettköpare får tillgång till livestreaming av evenemanget med en åtkomstkod, och kan se evenemanget live, eller upp till 7 dagar efter att evenemanget har avslutats.

Träffa andra i chatten

Streamingplattformen Giggea.com har en chattfunktion som öppnar för möjligheten att låta deltagare chatta med varandra. På eventsidan går det att lägga till länkar till sociala medier och till försäljningskanaler för konsert- och eventeffekter. Arbete pågår också för att lägga till röstnings- och modereringsfunktioner i chatten.

Se inspelningen senare

Om det inte finns några särskilda rättigheter kan alla streams ses så många gånger som önskas upp till 7 dagar efter livestreamen. Om ett evenemang till exempel streamades live den 1 maj klockan 12:00, kommer det att vara tillgängligt för biljettköpare fram till den 8 maj klockan 11:59. Det går för övrigt även att köpa biljetter för att se eventet upp till 6 dagar efter den ursprungliga livestreamingen.

Varumärke och egen eventsida

Det är möjligt för arrangörer att ha en anpassad målsida och evenemangssidor med varumärke. Detta görs enligt överenskommelse med Giggea.com och kan medföra extra kostnader

Marknadsföring med Eventim

Evenemang som streamas kan, precis som konventionella evenemang, marknadsföras på Eventim.no. Vi kan även erbjuda marknadsföring i form av ökad synlighet på förstasidan på eventim.no, nyhetsbrev och på sociala medier.

Kundservice

Giggea.com erbjuder teknisk kundservice för arrangörer via e-post och telefon. Kundtjänst erbjuds även biljettinnehavare både före och under livestreamen via chatt och e-post om de skulle stöta på problem under streamen Eventim kundtjänst finns som alltid tillgänglig från måndag till torsdag 10:00-17:00, och från 10:00-15:30 på fredagar. Om någon skulle stöta på problem relaterade till biljettköp, har frågor eller önskar köpa biljetter via telefon står vi redo att hjälpa till under våra öppettider.

Priser

Arrangörerna betalar en avgift per såld biljett som använder streamingplattformen. Det finns också en minimikostnad för varje stream. Denna avgift täcker användning av den tekniska plattformen, bredbandsanvändning och kundservice före och under evenemanget Rättigheter och immateriella rättigheter Alla lagliga rättigheter och immateriella rättigheter måste redovisas av arrangören innan evenemanget. Varken Eventim eller Giggea/Rockway är ansvariga för juridiska frågor eller kostnader relaterade till strömningen av evenemanget.

21

LÄNDER

250M

SÅLDA BILJETTER VARJE ÅR

3000

ANSTÄLLDA

Så här fungerar Giggea streaming-plattform

Så här fungerar Giggea streamingplattform
Evenemang streamas direkt över Giggeas streamingplattform på deras hemsida giggea.com. Giggeas streamingplattform är baserad på RTMP-streaming och använder den nya och robusta videospelarens funktionalitet i HTML 5.

Giggea tillåter streaming i full 1080p full HD-kvalitet. Om du har möjlighet att använda full HD-streaming beror på kvaliteten på kamerorna, mikrofonerna och inställningen vid själva evenemanget. Det rekommenderas att streama ditt videoflöde till Giggeas streamingplattform med en hastighet på minst 6 Mbps.

Biljettinnehavare behöver bara en dator eller en mobiltelefon ansluten till internet för att streama evenemanget. För att allmänheten ska uppleva stabil streaming rekommenderas att ha en nedladdningshastighet på minst 10mb.

Om så önskas kan allmänheten använda Giggeas testverktyg inför streamingen. Inne på Giggeas hemsida kan allmänheten testa nedladdningshastighet och kolla om streamingplattformen stöder deras enhet. Google Chrome är för övrigt den rekommenderade webbläsaren för att använda Giggeas streamingplattform.

För den bästa evenemangsupplevelsen rekommenderar vi att strömma evenemanget på en stor skärm med högkvalitativa hörlurar eller högtalare. Giggeas streamingplattform stödjer också delvis användningen av Apple TV, Smart TV och Chromecast från mobila plattformar. Det är dock inte garanterat att detta fungerar optimalt. Vi rekommenderar därför Chromecasting från dator till TV/skärm.

Biljettköp med entrékod till streaming-plattformen

Biljetter till livestreamingevenemang säljs på Eventim-plattformen och fungerar på samma sätt som att köpa konventionella biljetter. Efter att biljettköpet genomförts får biljettköparen en personlig åtkomstkod via e-post. Denna åtkomstkod löses in på Giggeas streamingplattform. Åtkomstkoden kan lösas in direkt efter biljettköp. Det finns ingen anledning att vänta tills evenemanget startar.

  1. Gå till https://app.giggea.com/en/code/
  2. Om du är ny på Giggeas streamingplattform måste du registrera dig som användare
  3. Lös in den personliga åtkomstkoden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev