Ångande plattform

Med Giggea som streamingplattform och Eventim som biljettleverantör kan du som arrangör sälja biljetter på samma sätt som ett traditionellt fysiskt evenemang

Om Giggea

Giggea är en säker, användarvänlig pay-per-view-streamingplattform som låter arrangörer streama evenemang över internet. Med Giggea som streamingplattform och Eventim som biljettleverantör kan du som arrangör sälja biljetter på samma sätt som ett traditionellt fysiskt evenemang. Biljettköpare får tillgång till livestreaming av evenemanget med en åtkomstkod och kan se evenemanget live, eller upp till 7 dagar efter att evenemanget är över.

Så här fungerar streamingplattformen Giggea

Evenemang streamas direkt via Giggeas streamingplattform på deras giggea.com hemsida. Giggeas streamingplattform bygger på RTMP-streaming och använder den nya och robusta HTML 5-spelarens funktionalitet.

Giggea tillåter streaming i full 1080p full HD-kvalitet. Om du har möjlighet att använda full HD-streaming beror på kvaliteten på kamerorna, mikrofonerna och upplägget av själva eventet. Det rekommenderas att streama deras videoflöde till Giggeas streamingplattform med en hastighet på minst 6 Mbps.

Biljettinnehavare behöver bara en dator eller mobiltelefon ansluten till internet för att streama evenemanget. För att publiken ska uppleva ett stabilt flöde rekommenderas att ha en nedladdningshastighet på minst 10mb.

Om så önskas kan publiken använda Giggeas testverktyg innan streamen. Inne på Giggeas hemsida kan allmänheten testa nedladdningshastigheten och kolla om streamingplattformen stödjer deras enhet. Google Chrome är också den rekommenderade webbläsaren för att använda Giggeas streamingplattform.

För den bästa evenemangsupplevelsen rekommenderar vi att strömma evenemanget på en stor skärm med högkvalitativa hörlurar eller högtalare. Giggeas streamingplattform stöder också delvis användningen av Apple TV, Smart TV och Chromecast från mobila plattformar. Det är dock inte garanterat att detta fungerar optimalt. Därför rekommenderar vi att Chromecaste från en dator till TV:n / bildskärmen.

Biljettköp med lösenord för streamingplattformen

Biljetter till evenemang som streamas live säljs på Eventim-plattformen och fungerar på samma sätt som köp av konventionella biljetter. Efter att biljettköpet genomförts kommer biljettköparen att få en personlig åtkomstkod via e-post. Detta lösenord löses in på Giggeas streamingplattform, lösenordet kan lösas in direkt efter biljettköp.

  1. Gå till https://app.giggea.com/en/code/
  2. Om du är ny på Giggeas streamingplattform måste du registrera dig som användare
  3. Lös in det personliga lösenordet

Streama med Eventim och Giggea

Vi erbjuder mer än biljettsystem - vi är en fullvärdig biljettpartner

Träffa andra i chatten

Giggea.coms streamingplattform har en chattfunktion som öppnar upp för möjligheten att låta deltagare chatta med varandra. På eventsidan går det att lägga till länkar till sociala medier och till försäljningskanaler för konsert- och eventeffekter. Det jobbas också för att lägga till röstnings- och modereringsfunktioner till chatten.

Varumärke och egen eventsida

Det är möjligt för arrangörer att ha en anpassad målsida och evenemangssidor med varumärke. Detta görs enligt överenskommelse med Giggea.com och kan medföra ytterligare kostnader.

Marknadsföring med Eventim

Evenemang som streamas kan, precis som konventionella evenemang marknadsföras på Eventim.no. Vi kan även erbjuda marknadsföring i form av ökad synlighet på förstasidan på eventim.no, nyhetsbrev och på sociala medier.

Kundservice

Giggea.com erbjuder teknisk kundservice för arrangörer via e-post och telefon. Kundtjänst erbjuds även till biljettinnehavare både före och under livestreamen via chatt och mail om de skulle stöta på problem under streamen.Eventim kundtjänst är som alltid tillgänglig från måndag till torsdag 10:00-17:00 och från 10:00-15:30 på fredagar. Skulle någon stöta på problem relaterade till biljettköp, har frågor eller önskar köpa biljetter via telefon står vi redo att hjälpa till under våra öppettider.

Se inspelningen senare

Om det inte finns några särskilda rättigheter kan alla streams ses så många gånger du vill upp till 7 dagar efter direktströmmen. Om till exempel ett evenemang strömmades live den 1 maj klockan 12:00 kommer det att vara tillgängligt för biljettköpare fram till den 8 maj klockan 11:59. Det är också möjligt att köpa biljetter för att se evenemanget upp till 6 dagar efter den ursprungliga livestreamen.

Priser

Arrangörerna betalar en avgift per såld biljett med hjälp av streamingplattformen. Det finns också en minimikostnad för varje flöde. Denna avgift täcker användning av den tekniska plattformen, bredbandsanvändning och kundservice före och under evenemanget.Alla juridiska och immateriella rättigheter måste redovisas av arrangören innan evenemanget. Varken Eventim eller Giggea / Rockway ansvarar för juridiska frågor eller kostnader i samband med flödet av evenemanget.