sälja biljetter online

Om du vill sälja biljetter online så har du kommit till rätt ställe. Vi på Eventim har 20 års erfarenhet av biljettlösningar, vi har hjälpt konserter och evenemang att sälja biljetter sedan 1999.

Eventim.Light

Light är designad för oberoende arrangörer, artister och arrangörer för att skapa och sälja biljetter till din vanliga entré, tidsinställd entré eller oreserverade sittplatser. Vår plattform ger dig full kontroll över biljettprocessen så att du kan skapa, publicera och sälja biljetter inom några minuter.

Eventim.Net

NET är ett kraftfullt och dynamiskt biljettsystem som har visat sig vara ett av de mest pålitliga och robusta biljettsystemen i världen. Mångsidig och flexibel, NET används på några av världens största och mest uppmärksammade festivaler, konsertturnéer och
arenor.

Eventim.Inhouse

INHOUSE är ett av Europas ledande biljettsystem för teatrar, operahus, konserthus, museer och idrottsarenor. Arrangörer använder den mångsidiga funktionaliteten hos INHOUSE för online-biljett-,  produkt- och säsongskortsförsäljning,  i biljettkassan och på olika försäljningsställe. 

Varför sälja biljetter online med Eventim?

Kundservice

När man arrangerar ett event eller en konsert och vill sälja biljetter på nätet blir det ofta stora kostnader. Dessa kostnader är bland annat relaterade till kundservice. Hos oss kommer du att kunna göra stora besparingar genom att inte driva kundtjänst som tar hand om biljettförsäljning och hantering. Våra partners som säljer biljetter online hos oss har tillgång till vår kundtjänst. Kundtjänsten kommer då att kunna betjäna dina gäster om de önskar köpa biljetter via telefon, eller om de undrar över något som har med din biljettförsäljning att göra. Vår serviceinriktade, vänliga och professionella servicepersonal står alltid redo att hjälpa våra partners och dess slutkunder.

biljettsystem

Våra marknadsplatser

Via vår svenska plattform eventim.se möter du en bred publik. Hos oss kan du också få mer synlighet genom att att få plats på wallpaper, leaderboard och topp-slider. Vi kan även erbjuda marknadsföring på våra plattformar i Skandinavien och i övriga Europa

Vi håller din hand hela vägen

Förutom robusta och säkra biljettsystem tillhandahåller vi förstklassig support för att stödja er biljett- och försäljningsstrategi. Med Eventim får du därför inte bara en biljettlösning, utan en fullvärdig biljettpartner

Mer än bara ett biljettsystem online

Sedan uppstarten har vi byggt upp en stark närvaro i Europa. Det betyder att ännu fler kan uppleva enkelheten och prestandan hos våra biljettsystem. Vi använder våra europeiska avdelningar för att hjälpa dig sälja så många biljetter som möjligt, också till en europeisk publik.

Eventim har goda etablerade försäljningskanaler för att sälja biljetter online eller fysiskt hos lokala biljettåterförsäljare, vi vet att olika målgrupper har olika preferenser relaterade till önskade försäljningskanaler. Därför har vi många kanaler där du kan sälja dina biljetter. Det är ingen hemlighet att de flesta biljetter säljs online, trots det är det fortfarande många som vill köpa från ett fysiskt uttag. Med våra butiker utspridda runt om i landet kan detta göras möjligt.

Varför sälja biljetter online med Eventim?

Det finns många goda skäl att välja Eventim för att hjälpa dig sälja biljetter online eller i fysiska butiker. För det första har vi en unik kompetens inom området som vi har byggt upp under många år i branschen, denna expertis använder vi för att ge råd och erbjuda unika lösningar – skräddarsydda efter arrangörens behov.

Alla arrangörer har många variabler de måste ta hänsyn till, vilken plattform de ska använda för att genomföra biljettförsäljning online är en. Med Eventim kan du sälja biljetter online via en säker plattform. Många seriösa och stora arrangörer har tidigare använt denna plattform för att bedriva biljettförsäljning online vilket visar dens goda rykte och förtroende.

Med vår plattform för att sälja biljetter online kommer du att ha tillgång till mycket mer än bara ett system som underlättar försäljning, du får  också tillgång till Eventims expertis. Vi kan bland annat hjälpa dig att få värdefull kundinsikt, och effektivisera biljettförsäljningen genom att använda targeting . 

Många stora evenemang som OS i Sotji 2014 och Rio 2016 har använt våra lösningar för att genomföra biljettförsäljning online, och har i den förbindelsen testats med hög prestanda och har klarat alla tester de har utsatts för. Alla våra lösningar, inklusive försäljning av biljetter online, är fullt skalbara vilket gör att lösningarna kan anpassas till vem som helst. Våra system som underlättar försäljning av biljetter online kan lika gärna användas för ett evenemang eller en konsert med 50 gäster, som ett med 50 000 gäster.

Systemen som gör att du kan sälja biljetter online

Som en ledande biljettleverantör i Europa har vi också ledande system och lösningar som underlättar biljettförsäljning online. Våra system har varit ute i hårt väder tidigare och klarat alla utmaningar de har ställts inför, bland annat har vi tidigare hanterat 30 miljoner förfrågningar på mindre än 30 minuter. Detta indikerar hur kraftfull vår hårdvara är.

Våra system distribuerar mer än 150 miljoner biljetter till 200 000 evenemang varje år, och kan hantera mer än 3000 unika förfrågningar per sekund. Det motsvarar så många som 180 000 förfrågningar per minut.

I den osannolika händelsen att våra servrar blir överbelastade kommer systemen inte att sluta fungera. Vi har bra väntrumsfunktioner på plats vilket gör att den kommer att behandla förfrågningar kronologiskt, från äldsta till nyaste. Vill du ha ett robust, skalbart och säkert system med hög prestanda där, då är vi partnern för dig.

Vi har också bra säkerhetsmekanismer på plats för att förhindra förfalskning av biljetter. Våra biljetter är utrustade med unik QR, streckkoder eller en uppsättning siffror. Med vår smartphone applikation kan dina säkerhetsvakter eller anställda använda telefoner för att skanna biljetterna och autentisera dem. Detta gör att du säkert kan sälja biljetter online och genomföra effektiv passerkontroll vid dörren.

Vi gör mer än att bara sälja biljetter online

Vi är mer än bara en biljettleverantör, förutom att ha bra system och lösningar som möjliggör försäljning av biljetter online, har vi bra uppföljnings- och supportpolicy på plats. Detta gör oss tillgängliga för våra kunder, för att kunna ge råd och bidra med vår expertis.

Våra system har bra inbyggda verktyg för analys och rapportering. Genom att sälja biljetter online med våra lösningar får du insikt i vem som köper biljetterna. Du får insikt i de demografiska och geografiska egenskaperna hos dina deltagare. Denna kundinsikt kan du använda för att anpassa planeringen av ditt event och marknadsföring så att det blir mer relevant för publiken.

Vi har även god kompetens inom marknadsföring. Vi kan bland annat hjälpa dig att använda sökmotoroptimering för att uppnå god synlighet i Google för sökord som är relevanta för ditt event. Utöver detta har vi erfarenhet av användning av SEM, det vill säga betald synlighet i sökmotorer som Google.

Vi kan också använda vår expertis för att rikta marknadsföring för Google-annonser eller annonsering på sociala medier. Detta gör att du kan nå en målgrupp med relevanta intressen och demografiska och/eller geografiska egenskaper för ditt evenemang.