Platsschemamöjligheter med Eventims biljettsystem

Publicerad

Som en ledande innovatör inom biljettförsäljning och liveunderhållning introducerade Eventim interaktiva platsscheman redan 2004. Våra platsschemalösningar säkerställer en mycket användarvänlig inköpsprocess för biljettköparen och vi lanserar ständigt nya digitala funktioner efter marknadens behov.

Biljettbokning via platsschema

Med Eventim:s biljettsystem är det möjligt för er som arrangör att sälja biljetter via ett numrerat platsschema. Det grafiska platsschemat är baserat på banbrytande HTML5-teknik som stöds av alla vanliga webbläsare utan ett plugin. Biljettköpare kan välja att boka biljetter via ”bästa plats” -bokning, där systemet tilldelar de bästa tillgängliga platserna, eller så kan biljettköparen själv välja platser direkt i platsschemat. Med zoomfunktionen är det enkelt för kunden att välja önskade platser, även på mobilen. Det är möjligt att zooma in och ut från platsschemat genom att klicka på förstoringsglaset eller dra med fingrarna på skärmen.

Platsschemat visar dag, datum och tid, antal tillgängliga platser, evenemangets namn och scen. Priszoner är markerade med olika färger i platsschemat och priskategorierna är tydligt specificerade. Med våra biljettsystem kan ni som arrangör ändra priszoner i platsschemat även efter att ett evenemang har gått till försäljning. På platsschemat kan ni uppmärksamma olika fält eller en specifik plats, speciella beskrivningar eller varningar i förhållande till begränsad sikt, benutrymme med mera.

Kreativa funktioner för platsschema och arenaöversikt

Med Eventim-biljettsystem har ni som arrangör stor flexibilitet när det gäller den grafiska presentationen, som visar platsplacering i förhållande till andra platser och hela arenaöversikten. Genom att använda en beskrivande bakgrundsbild kan vi skapa kreativa platsscheman arenaöversikter som i mycket större utsträckning återspeglar lokalens verklighet, samt visar mer detaljer som till exempel placering av ingångar, trappor, barer, toaletter, m.m. En sådan lösning gör det lättare för biljettköparen att välja platser i lokalen eller evenemangsplatsen och förbättrar den övergripande köpupplevelsen.

Användning av en bakgrundsbild i platsschemat för att visualisera kulturbåten MS Bjørvika

Användning av en bakgrundsbild i platsschemat i Rock-im-Park för försäljning av tältplatser i samband med festivalen.

Använd en 3D-bakgrundsbild i platsschemat och skapa på detta sätt en 3D-vy för biljettköparen i köp- och försäljningsprocessen.

Denna funktion är redan tillgänglig i vårt system Eventim.Net och kommer att vara tillgänglig för vårt andra system Eventim.Inhouse till hösten i år.

Bilder i köpprocessen

För att göra platsvalet ännu enklare för sina kunder är det möjligt att inkludera bilder som förhandsgranskar vyn från vald plats. Genom denna integration kommer biljettköpare att kunna se utsikten över scenen från sin plats innan de köper en biljett. Detta ökar biljettköparens tillfredsställelse eftersom biljettköparen kommer att få fördjupad information om produkten de köper, särskilt när de säljer t.ex. biljetter med begränsad sikt. Det kan också öka sannolikheten för att uppgradera till bättre platser i köpprocessen eftersom biljettköparen tydligt kan se värdet av att välja en bättre plats.

Det finns olika bildlösningar som kan användas efter era önskemål och behov. Statiska bilder kan användas, eller så kan du använda panoramabilder där biljettköparen kan se 180 grader från sin plats. Om så önskas och lämpligt kan du också se en 360-graders 3D-vy över lokalen från en plats.

3D-modell av er evenemangsplats med Eventim.Inhouse

Eventim samarbetar med det tyska företaget Begehungen, som specialiserat sig på 3D-visualiseringar, VR, video och film, och erbjuder optimerade visualiseringslösningar för online-biljettförsäljning. Begehungen kan bland annat skapa en 3D-modell av en evenemangsplats med en 360-panoramaöversikt över hela platsschemat. Begehungen kodar sedan ett gränssnitt till biljettsystemet, Eventim.Inhouse, så att användaren kan se både pris och kapacitet på tillgängliga platser i varje fält. Biljettbokning görs fortfarande i Inhouse-systemet, där 3D-verktyget är som ett visuellt add-on.

3D-modelllösning av Vaudoise Arena / Lausanne Hockey Club
3D-modelllösning av Vaudoise Arena / Lausanne Hockey Club

Begränsa/förhindra lämnandet av singelplatser med ”jacket seat rule”

Med Eventims biljettsystem är det möjligt på evenemangsnivå att tillämpa en ” jacket seat rule”. Detta innebär att biljettköparen inte ges möjlighet att lämna en singelplats mellan sig själv och platsen bredvid när denne väljer platser på platsschemat. Detta hjälper arrangörerna att maximera försäljningskapacitet och försäljning genom att förhindra många singelplatser utspridda mellan olika sällskap på platsschemat, vilket kan vara svårt att sälja vid ett senare tillfälle. Det är möjligt att definiera att singelplatser endast kan lämnas i slutet av en rad, eller ännu strängare, att inga singelplatser kan lämnas alls. Man kan också bestämma att det ska ta i beaktande olika priszoner och sektioner på evenemangsplatsen. Till exempel kan layouten vara sådan att det är tillåtet att lämna singelplatser i slutet av en rad, men inte i mitten av en rad.

Dynamisk platsschemaalgoritm

I samband med covid-19 utvecklades snabbt automatiska platsschemalösningar för att hjälpa våra arrangörer. Med våra biljettsystem är dynamisk platsfördelning möjlig och samtidigt uppnås optimalt kapacitetsutnyttjande genom att möjliggöra automatisk blockering av ett eller flera platser mellan varje biljettbokning.

Läs mer om detta på vår blogg.

Framtida platsschemalösningar

Eventim letar ständigt efter nya och moderna digitala platsschemalösningar. Som ett exempel finns det, i samarbete med 3D Digital Venue, möjligheter för en integration av en 3D-arenaöversikt i biljettsystemet Eventim.Inhouse. Denna integration etablerades efter behov av Eventims sportkunder, men kan också vara relevant för evenemangsplatser som vill ha bättre visualisering av sin plats.

******

Kontakta gärna oss om du vill du ha mer information om hur Eventim kan hjälpa dig som arrangör.

[/fusion_text][fusion_button link=”https://eventimb2b.se/kontakt/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment_medium=”” alignment_small=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” border_radius=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” stretch=”default” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]KONTAKTA OSS[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]