Nu kan fans köpa och sälja biljetter tryggt och säkert

Publicerad

På grund av ett ökande problem med falska biljetter till olika evenemang lanserar Eventim återförsäljningsplattformen fanSALE, där alla tryggt kan köpa och sälja sina biljetter till konserter, festivaler och sportevenemang.

Ingen ska längre avvisas vid entré till evenemang, eftersom deras biljetter mot kundens vetskap visar sig vara falska. Därför lanserar Eventim som en av de första biljettleverantörerna i Norden biljettplattformen fanSALE, där evenemangsbesökare enkelt och säkert kan köpa och sälja vidare sina biljetter.

Vi hoppas att detta kan underlätta för många kunder under en tid där det fortfarande finns många olösta frågor med anknytning till Corona-pandemin och öppning av arenor, konserthus och festivaler.

Väldigt många utsålda festivaler, konserter och idrottsevenemang har på grund av pandemin flyttats till nästa år. Det här skapar osäkerhet för många biljettköparna, som har valt att behålla sina biljetter, istället för att få dem återbetalda. De riskerar plötsligt att inte kunna använda sina biljetter, för att de inte kan gå på det nya datumet nästa år. Här blir fanSALE en möjlighet att säkert kunna köpa och sälja biljetter.

”Med fanSALE tar vi ett viktigt steg i kampen mot organiserad andrahandsförsäljning och försäljning av falska biljetter till höga priser. På fanSALE kan man både sälja vidare och köpa biljetter och samtidigt vara 100 procent säker på att man faktiskt får äkta och giltiga biljetter till det evenemang man gärna vill uppleva,” säger Jay Sietsema VD för Eventim Sverige AB.

Att köpa biljetter utanför de officiella försäljningskanalerna är alltid riskabelt. Dels är det inte möjligt att kontrollera huruvida samma biljetter säljs till flera olika köpare, dels går det inte att garantera att biljetterna överhuvudtaget levereras. Dessutom säljs andrahandsbiljetterna ofta till priser högt över det ordinarie priset.

En bra lösning for alla
Med fanSALE löser Eventim ett antal problem, som hittills har spridit sig som ringar på vattnet: Kunder som har köpt biljetter, men som inte längre har önskan eller möjlighet att använda biljetterna, kan nu sälja sina biljetter vidare, och de som är intresserade av att delta i ett evenemang ges möjligheten att köpa biljetter utan risk för förfalskning. Dessutom slipper arrangörerna både tomma platser och besvikna och avvisade gäster, som omedvetet dyker upp med falska biljetter.

”Att ge fansen möjlighet att både sälja sina biljetter och köpa biljetter till konserter på ett transparent sätt är något vi har missat här i Sverige. Med fanSALE kan fans äntligen säkert köpa biljetter med vetskapen om att biljetterna de köper är äkta. Detta är fantastiskt för vår bransch,” säger Bozo Rasic, Managing Director FKP Scorpio.

Plattformen gör det möjligt att sälja vidare alla biljetter som är köpta genom Eventim.se. Det spelar ingen roll om biljetterna är köpta online, över telefon eller på ett fysiskt biljettkontor. Även personliga biljetter kan säljas och köpas på fanSALE, och den 100 procent digitaliserade processen gör det både säkert och möjligt att handla nära inpå evenemanget.

”Vi har upplevt ett växande problem de senaste åren och får många förfrågningar från kunder som tror att de har köpt äkta biljetter, men som plötsligt upptäcker att något är fel. Vi kan dessvärre inte lösa situationen när biljetter inte köps via officiella kanaler, men med fanSALE kan vi säkerställa att alla får en god upplevelse vid vidareförsäljning eller köp av biljetter,” säger Jay Sietsema.

FanSALE, lanseras nu i Sverige, Danmark och Norge och är redan i bruk i Tyskland, Storbritannien, Holland och Schweiz.

Så fungerar fanSALE:
– Priset kan aldrig överstiga ordinarie biljettpris.
– Biljettinnehavaren kan själv sätt vilket pris den vill sälja sin biljett för, dock max ordinarie pris.
– Den sålda originalbiljetten makuleras.
– Köparen får en ny biljett och slipper oroa sig för att biljetten tidigare har sålts till flera andra personer.
– Vid personliga biljetter ändras namnet på biljetten till köparens namn.

För mer information:

Jay Sietsema, tel. 076 014 29 83

[email protected]

Kolla länken www.fansale.se