Biljettförsäljning

Eventim har allt du behöver för din biljettförsäljning, vi har specialanpassade lösningar för olika behov. Nedanför hittar du mer information om vilken lösning som bäst passar dig.

Eventim.Light

Eventim.Light är ett biljettsystem speciellt designat för oberoende arrangörer och artister. Här kan man skapa egendefinierade evenemang och sälja biljetter till entré, tidsinställd entré eller oreserverade sittplatser. Vår plattform ger dig full kontroll över biljett och försäljningsprocessen. Skapa, publicera och sälj biljetter inom några minuter.

 

Eventim.Net

Eventim.NET är ett kraftfullt och dynamiskt biljettsystem som visat sig vara ett av de mest pålitliga och robusta i världen. Här är ledorden mångsidigt och flexibelt. NET används på några av världens största och mest uppmärksammade festivaler, arenor och konsertturnéer.

 

Eventim.Inhouse

Eventim.INHOUSE är ett av Europas ledande system för biljettförsäljning inom teater, opera, konserthus, museer och idrottsarenor. Här har arrangörer tillgång till den mångsidiga funktionaliteten hos INHOUSE för definiering av online biljetter, säsongskort, produktförsäljning osv. Försäljning i modulen kan göras både via biljettkassan och hos olika fysiska förhandlare.

 

Varför välja Eventim?

1. ledande lösningar

Våra partners har valt oss på grund av vår goda historik i att kunna erbjuda online biljettförsäljning till evenemang av alla storlekar. Våra robusta biljettsystem kan hantera mer än 3000 unika förfrågningar per sekund, det motsvarar mer än 180 000 förfrågningar per minut. Det är mer än tillräckligt för att kunna hjälpa Sveriges största evenemang med online biljettförsäljning flera gånger om.

2. kundservice

Som en fullvärdig biljettpartner hjälper vi också våra partners med kundservice och support. Vid förfrågningar relaterade till biljettförsäljning, felaktiga bokningar eller behov av annan information kan vi nås på många kanaler, bland annat epost, telefon, Facebook och chat. Vi kan också sälja biljetter till dina evenemang via telefon.

sälja biljetter online fra eventim biljettsystem

3. marknadsföring

Vi hjälper dig med mer än bara de rent tekniska aspekterna vid biljettförsäljning, och kan också erbjuda vår expertis inom försäljningsanalys, kundinsikt, kundkommunikation, försäljningsstrategier och marknadsföring. Inom marknadsföring hjälper vi gärna våra partners med annonsering i sociala medier och Google Ads för att nå en bredare publik.

Mer än bara ett biljettsystem online

Vi är mer än bara en leverantör av biljettsystem online. Vi hjälper även våra partners med marknadsföringen av deras event. Vi kan också erbjuda värdefull rådgivning om kundinsikt och taktik för att maximera biljettförsäljningen.

Vårt duktiga team har lång erfarenhet av digital marknadsföringsteknik. Vi har expertis inom bland annat sökmotoroptimering, SEM, annonsering i sociala medier och riktad marknadsföring. Med målmarknadsföring kan du nå en relevant målgrupp som har överlappande intressen med ditt event. Vårt biljettsystem online kommer också med bra verktyg som kan användas för att få en överblick över hur biljettförsäljningen går. Verktygen ger också god inblick i de demografiska och geografiska egenskaperna hos dina gäster som kan användas för marknadsföring.

Europaledande biljettförsäljning

Förutom att använda våra avdelningar för att skaffa expertis och kunskap kan vi även annonsera och sälja biljetter över nationella försäljningsplattformar. Detta innebär att större arrangörer av stora konserter eller evenemang, såväl som konserter utan allmän kundbas i Sverige kan använda vårt europeiska nätverk för att nå en potentiell marknad bestående av flera miljoner individer.

Förutom att ha en stark europeisk närvaro har Eventim även haft en skandinavisk närvaro sedan 2004. Vår starka skandinaviska närvaro öppnar upp för våra partners att dra nytta av vår erfarenhet, expertis och fysiska outlets för att kunna maximera sin biljettförsäljning i Sverige och i Skandinavien.

Ett biljettsystem online som du kan lita på

Om du har tidigare erfarenhet av att sälja biljetter genom ett biljettsystem online, då är du förmodligen medveten om hur mycket tillförlitlighet och drifttid har att säga för en digital biljettlösning. Med Eventim får du tillgång till ett online biljettsystem som du kan lita på.

Vårt biljettsystem online har prövats tidigare med stor framgång, de har använts för att sälja biljetter till stora internationella evenemang så som OS i Sotji 2014 och OS i Rio 2016. 

Infrastrukturen för vårt biljettsystem online är mycket robust och säker. Varje sekund kontrolleras mer än 6 000 komponenter som utgör den fysiska infrastrukturen på servern som kör våra system. Detta görs för att säkerställa kontinuerlig och korrekt kylning av serverkomponenterna för maximal prestanda och drifttid.

Online biljettförsäljning omättlig kapacitet

Servrarna som driver vårt online biljettsystem kan hantera så många som 3 000 unika förfrågningar per sekund. Det motsvarar 180 000 förfrågningar per sekund. Våra servrars stora kapacitet och höga prestanda gör vårt biljettsystem online till ett av de mest robusta i världen. Stora evenemang som de olympiska spelen, konserter med världskända artister och Melodi Grand Prix har använt, eller använder, vårt onlinebiljettsystem för att sälja biljetter till sina gäster.

Även om stora evenemang använder våra lösningar för att sälja biljetter är vårt onlinebiljettsystem fullt skalbart. Det gör att såväl stora aktörer som små och medelstora kan använda våra lösningar. Våra servrar kommer att kunna reglera sin dedikerade maskinkraft för varje events önskemål baserat på storlek. Det innebär att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser för att driva ett online biljettsystem för evenemang av alla storlekar.

Skalbar biljettförsäljning online

Som kort nämnt ovan är vårt onlinebiljettsystem fullt skalbart och lämpar sig lika bra för världsomspännande internationella evenemang, som för kören som vill sälja biljetter till sitt uppträdande i den lokala kyrkan.

Förutom att erbjuda skalbara tekniska tjänster såsom vårt online-biljettsystem, har vi bra fysiska mekanismer på plats för att säkerställa effektiv åtkomstkontroll. Dina säkerhetsvakter och/eller anställda kommer att ha tillgång till Android / iOS-applikationen som kan användas för att autentisera biljetterna. Våra biljetter är utrustade med en helt egen identitet som kontrolleras genom olika implementerade säkerhetsmekanismer. Exempel på sådana säkerhetsmekanismer är ett samspel av element som unika kombinationer av siffror, QR-koder och streckkoder. 

Med vår applikation kommer dina anställda vid dörren snabbt att kunna kontrollera om biljetten är giltig. Med denna säkerhetsmekanism på plats behöver du inte förlora potentiell inkomst på grund av falska eller ogiltiga biljetter. Med en säker inkomstkälla och ett robust onlinebiljettsystem kan du försäkra dina gäster en bra evenemang/konsertupplevelse.